Om oss

Besättningen ombord på Eos är nu, liksom under jordenrunt seglingen 2005-2009 Micke, född -51 och Ann-Mari, född -53.

Det är jag, Ann-Mari, som skriver bloggen men Micke kommer med uppslag och bollar idéer och inga inlägg publiceras utan hans godkännande. Vi hade en blogg under förra seglingen också men den är nu borta ifrån nätet. Om någon trots det skulle vilja läsa den så fixade mina söner att bloggen blev en bok. Den finns att beställa som e-bok för en billig penning och som pappersbok för en något större summa på http://www.lulu.com/product/hardcover/jorden-runt-med-eos/14455232

IMG_1273

Vi har tidigare bott och arbetat i andra delar av Skåne men det blev på Limhamn vi satte ner bopålarna när vi kom hem 2009. Här fick vi arbete och lyckades på så vis renovera Eos och spara lite pengar för forsatta seglingar. Men vi gillar verkligen Limhamn och det blir till Limhamn vi kommer att återvända varje sommar. Vi har fem barn och många barnbarn som vi saknar mycket när vi är ute och seglar och de är naturligtvis största anledningen till att vi åker hem. Förhoppningsvis får vi också många besök av dem och andra vänner och släktingar när vi väl kommer till värmen.

Det är just detta med värmen som lockar oss oerhört. Vi har väldigt svårt för kyla och mörker vilket tyvärr präglar det svenska klimatet en stor del av året. Så vi ska till värmen. Men väl där ska vi ta det lugnt, njuta av att kunna ta dagen som den kommer. Vill vi segla gör vi det och vill vi utforska en plats lite mer och leta oss fram till smultronställena så gör vi det. Vi ska inte ha bråttom! Hoppas vi och tror vi.

4 reaktioner på ”Om oss

 1. Hej ungdomar! Fantastiskt spännande att ni åker igen. Jag har klickat i rutan undertill här och hoppas jag får en signal när ni uppdaterar.
  Lycka till!!!

  KG

  Gilla

 2. Hei Micke og Ann-Mari !
  Da ser vi at dere koser dere i varmen og fortsatt er blide og fornøyde . Villvind har gjennomført sin reise i Syd Atlanteren i vesentlig kaldere farvann. Fortsatt god seilas og Fair Winds ! Berit og Terje

  Gilla

 3. Hej på er! Hade ingen aning om att ni hade gett er iväg förrän jag träffade Filip Schiött i Las Palmas och han berättade att han träffat er. Jag var med en kompis för att segla hem Filips båt till Helsingborg och dit kom vi sent på kvällen i tisdags. Såg på bloggen att ni reser hem till Limhamn, så just nu är vi kanske på samma ort? Vi ses kanske… Ha det gott, önskar ANDY.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s