Las Palmas

Saker blir inte alltid som man tänkt sig. Vi skulle segla omkring bland Kanarieöarna och få besökare då och då under säsongen och flyga åter till Sverige i maj. Nu har vi två gånger fått flyga till Sverige däremellan. I december till min mammas begravning och återigen nu i januari till Mickes mammas begravning. Det är ledsamt när någon nära dör även om min mamma var 95 år och Mickes mamma var 102 år…

Mandelträden har just börjat blomma uppe bland bergen

Några dagar innan vi fick reda på om Mickes mamma så fick Micke tandvärk. Vi fick tips om en akuttandvårdsklinik här i Las Palmas och tog oss dit när värken bara ökade. Det var en märklig klinik. Två undersökningsrum men bara en tandläkare och ingen tandsköterska och ingen receptionist. Så tandläkaren for mellan två olika patienter och tog däremellan hand om telefon, inkommande besökare och betalning.

Snälla tandläkaren hjälp mig!

Nåväl, Micke blev också omhändertagen. Röntgenbilder togs, ingenting syntes egentligen på dem, läkaren tryckte och kände och undersökte och Micke hade mest ont. Till sist enades de om att problemet nog kom från den innersta kindtanden som hade väldigt många gamla lagningar. Så blev Micke en tand fattigare och ett antal kronor också förstås.

Snäll fru lagar puread soppa så Micke slipper tugga

Men inte försvann smärtan utan den bara blev värre. Vi tog fram allt vad båtapoteket hade i smärtlindring men inte ens morfinpreparat hjälpte. Då började vi undra om det där med tandutdragning alls hade varit till någon nytta. Vi sökte på internet och tyckte att symtomen för trigeminusneuralgi stämde väldigt väl överens… Eftersom Mickes mamma just då hade dött beslöt vi att ta oss till Sverige så fort som möjligt så att Micke skulle få hjälp där. För att göra en lång historia kort så besökte han där både tandläkare och vårdcentral ett antal gånger i Sverige. Jodå, läkarna gjorde också bedömningen att det var trigeminusneuralgi. Micke fick sin medicin och äntligen tog denna olidliga smärta slut. Vilken lättnad!

Vår lilla mysiga stuga i Sverige!

Vi var i Sverige i tre veckor och när väl Micke blev smärtfri var det en riktigt trevlig tid. Vi bodde i vår kolonistuga. Varmt och skönt men lite bökigt eftersom vi fick ha vatten i dunkar då vattensystemet är avstängt vintertid. Igår flög vi tillbaka till Las Palmas. Gott att vara tillbaka på Eos och vad lyxigt med rinnande vatten i kranen!

Nu längtar vi ut på vandringar bland bergen igen! Här ser man vulkanen Teide på grannön

Nu får vi snart ett barnbarn på besök. Det ska bli riktigt roligt!

En reaktion på ”Las Palmas

  1. Det blir 50-års-jubileum den 11 maj klockan 13 på Strandhotellet i Mellbystrand.
    Välkomstdrink, förrätt, varmrätt (lax eller kyckling), efterrätt, kaffe och kaka kostar 400 kr. Övrig dryck tillkommer. Välj varmrätt och meddela mig senast 2 maj. Om du är hemma 2 maj så kan du swisha 400 kr till Ingegärd 070-307 92 62. Annars så kan jag lägga ut för dig.
    Hade varit trevligt att träffa dig men förstår att ni har många att besöka.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s