St George´s, Grenada

Det är ett betydligt behagligare klimat på Grenada än på Curacao tycker i alla fall jag. En och en halv grad lägre vattentemperatur innebär att inomhustemperaturen inne i Eos blir mycket skönare. Jag har kunnat lämna nattlogin ute i sittbrunnen och sover nu med Micke i akterkabinen igen.

Dessutom händer det att det regnar på Grenada, ofta en kortvarig, men rejäl, skur varje dag faktiskt. Sanden från Curacao är borttvättad och saltet från däcket likaså. Dessutom kan vi samla sötvatten som behövs när vi vill skölja av oss saltvattnet efter baden. Jodå, Micke badar också även om vattnet ”bara” håller 29 grader.

Ingen vanlig syn på Eos

Vi saknar dock affärerna från öarna och länderna vi lämnat. På Curacao fick vi tag på allt vi önskade, en del för skapliga pengar och annat som var lite dyrare. I Colombia var frukt och grönsaker väldigt billigt och så fräscht och gott! På Grenada importeras nästan allt och det är riktigt dyrt; kött, potatis, mjölk för att bara nämna något, är minst dubbelt stå dyrt som i Sverige. Det finns undantag, kycklinglår och vingar kan man äta och så har vi hittat nya goda grönsaker från den lokala marknaden som vi ny frossar i. Men som vi brukar säga, vi ankrar ju gratis så då får väl maten kosta lite mer…

Callaloo till vänster, smakar som spenat ungefär och mango, avokado, vitkål och den nya grönsaken ockra!

Att åka buss på Grenada är något som är väldigt billigt. För endast åtta svenska kronor per man kan vi ta bussen från Prickly bay och in till huvudstaden St. George´s. Det är inte så långt men kan ta sin tid då eftersom det gäller att hitta så många passagerare som möjligt. Så lite extrasvängar hit och dit är det som gäller och så knös det in så mycket folk det bara går. Vi kan förstå att det behövs om både chaufför och ”inkastare” ska få någon lön att tala om.

Buss nummer 1 inne i St George´s på väg ut till Prickly bay

Vi råkade på två svenskar som är bosatta och arbetar på Grenada. De berättade att en vanlig lön för ett okvalificerat arbete är 46 svenska kronor per timme som sedan ska beskattas. Dessutom finns det en arbetslöshet på 50 procent. Så vi är väl inte de rätta att beklaga oss över dyr mat…

Prickly bay ankring

Faktum är att vi tröttnade på Prickly bay rätt snart. Det är så sanslöst gungigt att ligga ankrad där. Vi låg några dagar utanför huvudstaden och sedan tog vi en dagssegling upp till Carriacou, som också tillhör Grenada, men som är en egen ö. Vi ville träffa Liv och Magnus på Nanny innan de seglade vidare norrut.

Hej då Liv och Magnus. Hoppas vi ses igen!

Nu är vi tillbaka på ankringen utanför St. George´s. Äntligen har reservdelen till vår grill kommit som vi beställde på Budget Marine för två veckor sedan. Nu kan vi använda grillen igen utan att riskera att den faller i bitar!

På marknaden i St George´s

I morgon seglar vi norrut igen. Förhoppningsvis ankring på en liten idyllisk ö strax norr om Grenada. Vi får se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s