Port Antonio, Jamaica 2

Idag är det vår sista dag på Jamaica. Det är eftermiddag, lite musik ljuder ifrån land, skolbarnen i sina vinröda och gula klänningar respektive beigea långbyxor och skjortor kommer vandrande längs havet i rask takt medan alla andra har ett betydligt sävligare tempo.

Söndagsklädda stadsbor firar Polisens dag
Söndagsklädda stadsbor firar Polisens dag

Det skulle kommit ett kryssningsfartyg hit idag. Men det har blåst hårt de sista dagarna och sjön vräker in genom infarten till vår för övrigt så lugna vik. Fartyget bestämde sig för att gå någon annanstans och Port Antonio gick miste om sina så väl behövliga turister. Vår grannbåt här i marinan skulle avsegla idag men har tagit beslutet att avvakta till imorgon. Vädret är inte alltid så lätt att tolka… Men i morgon ska det bli lugnare!

Port Antonio och marinan från ovan
Port Antonio och marinan från ovan

Vi sitter i sittbrunnen och hoppas att myndigheterna snart ska dyka upp och klarera ut oss. Därefter har vi 24 timmar på oss att lämna landet. Micke har just påmint mig om att det är jag som ska kalla upp ”guardia frontera” på VHF-en när vi kommer till Kuba. Sedan tränar han på vad som ska sägas och det låter hur bra som helst, så vi får väl se vem som ska prata…

Jerkcenter, kryddstark mat med röksmak. Ganska gott tycker vi
Jerkcenter, kryddstark mat med röksmak. Ganska gott tycker vi

Vi har nu varit i marinan i Port Antonio i elva dagar och känner nog att det är tillräckligt. Vi är nu fyra utländska båtar som ligger här; en kanadensisk katamaran och två segelbåtar den ene från USA och den andre från Tyskland och så vi från Sverige, så det är en liten internationell samling. Det blir en hel del snack på bryggan. Alla har sina problem att brottas med och vi bistår varandra om vi kan. En kväll hade vi samling allihopa på katamaranen. Riktigt trevligt!

Utflykt med Paul som chaufför och guide.
Utflykt med Paul som chaufför och guide.

Vi har även varit på en utflykt till. Det tyska paret (som inte är något par) ville vi skulle följa med på en biltur till några vattenfall. Det gjorde vi förstås. Det råkade bli veckans regnigaste dag så ett av vattenfallen blev faktiskt otillgängligt pga för mycket vatten. Men det gjorde inte så mycket. Ett vattenfall räckte för oss och vi kan verkligen konstatera att Jamaica är otroligt grönskande och frodigt.

p1000301

Vi hade fått lov att bada här men bara 22 grader... Nja det fick vara
Vi hade fått lov att bada här men bara 22 grader… Nja det fick vara

I morgon seglar vi till Santiago de Cuba. Vi räknar med ungefär ett dygns segling. Det ska bli väldigt spännande! Vi kommer dock inte att ha den tillgången till internet som vi är vana vid från andra länder men förhoppningsvis kommer vi ändå att kunna sätta in någon form av resebrev. Så vi hörs från Kuba!

En reaktion på ”Port Antonio, Jamaica 2

  1. Ser härligt ut , men Kuba just nu är väl bara gravöl , käre. Gamle Fidel har ju lämnat det jordiska !!!! Ha de gött !!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s