Aruba

Nattseglingen till Aruba blev helt odramatisk och vi kom fram till Oranjestaden lagom framåt morgonen.

Här är det meningen att man ska köpa dyra smycken och märkeskläder
Här är det meningen att man ska köpa dyra smycken och märkeskläder

Fortfarande måste man som fritidsseglare kalla upp hamnmyndigheten och gå in och lägga till i den stora kommersiella hamnen för inklarering. Trevligt nog har myndigheterna lyssnat på seglarna och gjort en liten del av kajen mer anpassad till små båtar. En stor förbättring sedan förra gången vi var här. Dessutom fick vi hjälp med tilläggningen. Sedan var det bara att vänta på tullen och immigrationen, fylla i ett antal papper och låta tullarna gå husesyn i båten. Inget anmärkningsvärt hittades och vi fick våra papper stämplade och tillåtelse att förflytta oss efter ett par timmar.

Vy från ankringen
Vy från ankringen

Aruba är en lika torr och karg ö som sina systeröar Curacao och Bonaire. Men här är fina vita korallstränder och det märks att ön satsat längre på turism än grannländerna. Kryssningsfartygen kommer och går dag efter dag och flygen landar oupphörligen. Mesta delen av tiden har vi legat ankrade mer eller mindre rakt under inflygningssträckan, så flygen har vi bra koll på…

Så där 3000 turister som ska invadera lilla Oranjestaden
Så där 3000 turister som ska invadera lilla Oranjestaden
Renaissans marina
Renaissans marina

Med så mycket turister runt omkring oss tyckte vi att vi också kunde få leva lite lyxliv. Vi har legat tre dagar i marina. Officiellt, alltså mellan Micke och mig, var det för att vi skulle kunna måla akterdäcket med antihalkfärg. Men kanske var det lyxen i marinan vi suktade efter. Marinan var nämligen en del av en hotellanläggning och vi hade samma förmåner som hotellgästerna; en stor poolanläggning med solstolar och badhanddukar (ha-ha vem mer än en långseglare kan tycka det är en väldig lyx?).

Vilket lyxliv!
Vilket lyxliv!

Lite annorlunda var att vi även hade tillträde till marinan/hotellets alldeles egna lilla ö, Renaissance Island, dit det hela tiden gick pendelbåtar.

Hoppsan, här inhandlas visst paraplydrinkar!
Hoppsan, här inhandlas visst paraplydrinkar!

Det var inte bara turister som befann sig på ön utan också en skock rosa, vackra flamingos. De var inte ett dugg rädda för människor utan ganska närgångna visade det sig. Inte vet jag om jag verkade ätbar men en flamingo gick fram och pickade på mig.

p1000197

Orkansäsongen närmar sig sitt slut och vi är väldigt sugna på att segla norrut. Jamaica står närmast på tur och är ett helt nytt land för oss. Lite drygt 500 sjömil nordvästöver och så där 4-5 dygns segling.

Micke har köpt nya fina ”bläckfiskar” som ska locka guldmakrillarna på kroken, gröngulskimrande ska de vara för guldmakrillen jagar sin egen avkomma enligt säker källa dvs. försäljaren av varorna. Jag ser fram emot att det ska bli lite svalare när vi seglar mot högre breddgrader och Micke är orolig att han ska börja frysa av samma anledning. Vi får se hur det blir.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s