Spaanse Water Curacao 2

Nästan varje kväll fascineras vi över naturens skådespel när åskviggarna far över himlen i sydväst. De första kvällarna oroade vi oss lite över att åskan skulle komma in över oss men den höll sig snällt över Venezuelas fastland, som inte alls ligger långt borta. En klar dag kunde vi till och med se siluetterna av grannlandet från stranden. Men trots att Curacao är ett särdeles torrt land så gjorde åskan ett undantag en kväll och kom in över oss med blixt och dunder, regn i mängder och en ryslig massa vind. Då var det skönt att veta att Spaanse Water har en ovanligt bra ankarbotten och även om alla båtarna for fram och tillbaka i de föränderliga vindar som åskan gav upphov till, så hade vi ingen riktigt obehaglig närkontakt med någon och Eos låg där hon skulle. Vår egen vindmätare har tråkigt nog lagt av men vi fick höra att vinden var uppe i tjugo m/s av svenska Nanny som också låg ankrad här. Efter någon timme kunde vi pusta ut och gå och lägga oss men några dagar senare fick vi höra att en båt fått hela elektroniken förstörd av blixtnedslag, direkt eller i närheten låter vi vara osagt.

Åska över ett torrt Curacao
Åska över ett torrt Curacao

Vi har legat kvar i Spaanse Water under hela tiden sedan förra bloggen. Vi har gjort färdigt lite arbeten som fanns kvar och bunkrat båten full med lite av varje som kan vara svåra att få tag på i andra länder. Det är inte speciellt billigt på Curacao men det går att få tag på nästan allt om man bara är beredd att betala. Det är ett klurande att fundera ut hur mycket som vi behöver och vad som är bättre att köpa här än någon annanstans.

Trots klädseln flödar svetten så fort man måste arbeta... Kubas flagga på gång.
Trots klädseln flödar svetten så fort man måste arbeta… Kubas flagga på gång.

En dag råkade vi ut för en riktigt obehaglig upplevelse när vi var ute och gick. Vi såg en man och en kvinna komma springande skrikande och gestikulerande på trottoaren omgärdade av en bisvärm. Det är ju inget man kan hjälpa till med i ett sådant fall och vi pratade mest över hur det skulle gå för dem. Dumt nog vände vi inte här utan fortsatte på vår vandring framåt. Det dröjde väl några minuter så var det ett bi som for rakt in i mina glasögon, jag blev jättestressade och började springa och fäktas. Micke hann inte mer än hojta åt mig att ta det lugnt förrän han började skrika och kvida bakom mig. Det visade sig att medan jag klarade mig undan med några få ilskna bin fick Micke en hel svärm över sig. Han blev stucken överallt framförallt på halsen och i ansiktet. Som tur var blev vi av med bina ganska kvickt. En vänlig man förbarmade sig över oss och drog in oss i sin trädgård så att vi kunde se över blessyrerna och ta oss ett svalkande bad i hans och hans sällskaps pool. Jag plockade minst tjugo gaddar från Mickes stackars kropp medan vi undrade i vårt stilla sinne hur vi skulle våga ta oss tillbaka till båten.

Gaddar plockas bort...
Gaddar plockas bort…

Det blev buss tillbaka och sedan fick Micke antihistamintabletter och kortisonkräm för säkerhets skull. Numera har jag ett förstahjälpenkit i min handväska.

Ibland ankrar folk alldeles för nära. Micke fick ta kameran innan den amerikanska båten behagade ankra om!
Ibland ankrar folk alldeles för nära. Micke fick ta kameran innan den amerikanska båten behagade ankra om!

Annars har vi mest haft trevliga upplevelser här. Vi har snorklat en hel del och njuter verkligen av de fina upplevelserna under vattnet och i och med värmen går det att vara i nästan hur länge som helst.

Tre svenska båtar har legat ankrade här i Spaanse Water; Nanny, Swedish Princess och Amonite. Den sistnämnda är faktiskt en gigantisk motorbåt som vi gick husesyn på i går. Med en sådan båt, kära barn, hade ni kunnat komma och besöka oss allihopa samtidigt!

Så kan också en långfärdsbåt se ut.
Så kan också en långfärdsbåt se ut.

I morgon klarerar vi ut och tar en nattsegling till Aruba. Nu rycker det i seglingstarmen, äntligen på väg igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s