Bequia, St Vincent och Grenadinerna

Nu har vi varit tio dagar i Grenadinerna, en räcka av mindre öar som tillhör St Vincent och Grenadinerna. Vi låg en natt ankrade ute på Tobago Cays i friska vindar. Ett underbart vackert ställe med turkosgrönt vatten som omgärdas av ett hästskoformat rev.

Endast ett korallrev skiljer oss från Atlanten
Endast ett korallrev skiljer oss från Atlanten

Vi var där för tio år sedan och hade minne av en riktigt fin snorkling bland koraller och fiskar i alla möjliga färger och former. Men en orkan har förstört revet sedan dess och vi kunde bara konstatera att det tar tid innan korallrev återhämtar sig. Roligare var det då att snorkla med sköldpaddor. Det finns riktigt mycket sköldpaddor på Tobago Cays som betar av gräs på bottnarna. Men tyvärr inget foto den här gången heller fastän jag verkligen försökte…

Vi paddlade kanot ut till revet
Vi paddlade kanot ut till revet

Det blåser friskt vid den här tiden på året i denna delen av världen. Norrut innebär bidevindsegling och Eos har för det mesta endast dubbelrevad stor och focken uppe. Bakom öarna kan det innebära lite för lite segel men mellan öarna får vinden desto bättre fart och hela Atlantens sjö sveper in.

Originellt målat hus på Canouan
Originellt målat hus på Canouan

Vi är nu i Bequia och ska idag klarera ut för att segla till Martinique i morgon. Vi får se hur långt vi kommer troligtvis fuskankrar vi på St Lucia, men klarerar inte in där, och fortsätter dagen efter.

Bequia
Bequia

Men allt är inte bara sol och värme och sköna bad… Micke hann nätt och jämt bli pensionär då vi upptäckte att han hade röda kliande utslag på diverse olika ställen på kroppen. Efter viss efterforskningar på nätet kunde vi konstatera att han hade fått nässelutslag. Och av vadå? Visst är det ödets ironi att en som älskar sol och värme som Micke gör ska behöva vara överkänslig mot… just det, värme! Då är det skönt att ha sin egen läkare och sköterska bara ett skypesamtal bort! Vi konsulterade doktor Mårten och syster Emelie och fick råd om både det ena och det andra. Sedan letade jag mig in i Eos eget lilla apotek. Och genast blev livet lite lättare igen!

En glad pensionär!
En glad pensionär!

Med Eos begränsade tillgång på färskt vatten innebär det att vi alltid badar och tvättar håret i saltvatten. Sedan sköljer vi av allt det salta med en liten duschflaska. Det brukar fungera hur bra som helst. Nu måste jag dock av egen erfarenhet lägga till att det gäller att hålla reda på vad man använder för utredningskräm. Resultatet blir klart sämre, rentav riktigt dåligt, om man häller solkräm i håret… Och att det skulle behöva ta två gånger innan jag upptäckte varför håret blev så otäckt fett efter tvätten!

Rätt förpackning den här gången?
Rätt förpackning den här gången?

En reaktion på ”Bequia, St Vincent och Grenadinerna

  1. Grattis Micke! Jag tror säkert att det finns timmar för dig att göra i en kall, djävla, snöig, isig oljehamn i Malmö om du behöver slippa den förfärliga värmen! Ha det gott, det är skoj att följa era äventyr

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s