Tobago igen

Så har tystnade lägrat sig omkring oss igen. Mathias, Sofia. Einar och Gunnar sitter nu på planet på väg hem till kylan i Sverige efter tio dagar ombord på Eos på Tobago. Tänk att sex personer kan bo ombord på vår lilla båt under så lång tid med endast en liten toalett att dela på, ingen integritet alls när man måste duscha på akterdäck, ett minimalt utrymme att röra sig på och utan att ens kunna komma iland när man själv vill eftersom vi ligger för ankars… Och det har gått bra!!! Riktigt bra!

Snorkling på Buccoo Reef
Snorkling på Buccoo Reef

Vi blev kvar nere i Store Bay de första dagarna så att våra gäster skulle hinna anpassa sig till klimat och tidszon. Det sistnämnda gick sådär bra… Efter tre dagar så skulle vi fira in det nya året men ingen orkade hålla sig vaken till 12-slaget. Visserligen vaknade både Mathias (som sov i sittbrunnen) och Einar när raketerna började explodera och tittade lite på det men vi andra orkade inte ens kika ut genom ett fönster. Som tur var passade vi på att skåla för det nya året redan vid sjusnåret, samtidigt som ni i Sverige gjorde det, och det gick precis lika bra.

Landningsplats för dingen i Store bay
Landningsplats för dingen i Store bay

Men våra besökare skulle ju få uppleva lite mer av Tobago än den turistiska södra ändan av ön. Eftersom de klarade av den gungiga ankarplatsen nere vid Store Bay så trodde vi nog att de skulle klara en gungig förflyttning upp längs kusten. Det gjorde de nästan… lite offer till Neptunus blev det allt. Vi ankrade upp i Englishman´s bay för natten. Det blev en dyrbar historia!

Sex mans besättning på Eos
Sex mans besättning på Eos

Vi tog dingen in till land för att barnen skulle få bada och både de stora och små barnen hade väldigt roligt i vågorna som bröt mot stranden.

Vem har roligast?
Vem har roligast?

Lika roligt var det inte när vi skulle ut igen… Hur skulle vi hinna med att få gummibåten förbi de brytande vågorna innan nästa våg bröt? Micke och jag trodde nog vi skulle klara det om resten av besättningen simmade ut en bit. Vi hade ju klarat det förr… Det visade sig att det klarade vi inte alls. Vågorna kom så tätt och det var omöjligt att se vilka som skulle bli farligt stora och vilka som var lite snällare. Det slutade med att vi blev dränkta som katter och att Micke blev av med sina slipade solglasögon och sin keps. Ett offer till Neptunus igen! Och inte blev det sista offret. Visserligen kom alla helskinnade ut till Eos. Men ankringen var rullig och vi beslöt att lägga ut ett akterankare för att få båten att ligga bättre mot vågorna. Då gick tampen (ankarolinen) av och vi blev av med vårt tio kilos Bruceankare. Fan, rent ut sagt! Den första dagen på året var ingen riktigt bra dag.

Kameleont?
Kameleont?

Dagen efter gick vi till Charlotteville. Där hände det bara trevliga saker. Vi vandrade runt i byn och kände oss som om vi kommit hem eftersom många kände igen oss. Pojkarna ville fiska från båten och det visade sig att det gick alldeles utmärkt att bärga middagen (eller åtminstone en del av den) genom fiske i ankarviken. Ett par fiskar grillade vi och ett par åtbördades till havet eftersom vi inte visste om de var ätliga.

Mathias rensade fisk på akterdäck
Mathias rensade fisk på akterdäck

Annars gynnade vi fiskekooperativet i byn. Fisk och kyckling är basfödan på Tobago och det är vad vi ätit nästan hela tiden vi varit här.

Motmot, en fågel som bara finns på Tobago
Motmot, en fågel som bara finns på Tobago

Vi gjorde också en utflykt med alltiallomannen Antoine i Charlotteville. Vi blev guidade på en fin tur runt norra delen av Tobago och fick lite historia på köpet, vi gick en runda i regnskogen och så besökte vi Argyle Falls och badade i sötvatten.

På vandring i regnskogen
På vandring i regnskogen

Men tiden går fort och alltför snabbt var det dags att vända tillbaka till södra delen av Tobago och flygplatsen. Sista yatzyrundan är spelad. Våra besökare har som sagt åkt hem. Vi blir kvar över helgen på Tobago, vilar upp oss (!) och sopar upp all sand som märkligt nog har kommit in i båten. Dags att lämna Tobago och segla till Grenada!

Vy från ankringsplatsen i Store Bay
Vy från ankringsplatsen i Store Bay
Annonser

En reaktion på ”Tobago igen

  1. Låter härligt med värme och sol .Här har vi snö, så Ralf har fått skotta och skrapa bilrutor. Vi firade nyårsafton här med Agneta, Kristina, Lasse och Bertil. Karin och Lars passade Johans hund, så de kunde inte komma. Kristina och Lasse fick dela på äran som Nyårsmästare. Vi hade trevligt trots att vi inte var så många.
    Ha det så bra. Ralf hälsar. Kram Eva

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s