Store Bay, Tobago

Nu har vi varit två veckor på Tobago och kan konstatera att inte mycket har förändrats sedan vi var här för tio år sedan. Tobago är fortfarande den lilla sömniga delen av republiken Trinidad&Tobago där livet går väldigt långsamt och tiden inte räknas som viktig. Valutan TTdollar är fortfarande knuten till USAdollarn men tråkigt nog står inte svenska kronan så bra i kurs så allting är 50 procent dyrare för svenskar än det var när vi var här förra gången.

IMG_2111

Det tar ju lite tid att ställa om från en stressad svensk eller för den delen från en stressad långseglare som äääntligen har kommit i land. Under Atlantöverfarten gick det knappast att stressa men när vi nu kom iland så skulle pengar fixas, internetanslutning ordnas och tusen saker tas reda på. Men vi lärde oss den hårda vägen redan från början. ATM maskinen i Charlotteville tog inte internationella kort så vi fick ta oss in till huvudstaden Scarborough redan andra dagen. En spännande resa bara det uppför och nerför branta backar där bussarna får stanna och backa i kurvorna för att komma runt.

Var är bussen???
Var är bussen???

Det där med busstidtabell är nog inte uppfunnet här på Tobago för när vi frågade, där vi köpte biljett, när bussen skulle gå tillbaka, fick vi svaret: Jo, bussen går klockan två… eller klockan tre… eller klockan fyra. Det var ju klara besked så vi fick göra som alla tålmodiga människor i den här delen av världen gör, sätta oss ner och vänta och se. Fast tålamodet höll inte så länge sanningen att säga, utan vi började jaga maxitaxi, som är en form av minibuss, och kom på så vis tillbaka till Charlotteville lite fortare än om vi väntat färdigt på den vanliga bussen.

Det är inte bara vi som gillar papaya!
Det är inte bara vi som gillar papaya!

Det blev en heldagsutflykt till Scarborough där vi lyckades med hälften av vad vi tänkt oss. Vi fick våra TT-dollar och fick handlat mat och frukt, men lyckades inte fixa SIM-kort till IPADen (en stackars försäljare kämpade i en timme men konstaterade till sist att vår IPAD inte var kompatibel med Tobagos Digicellsystem) och inte heller hittade vi något internetkafé (det som fanns för tio år sedan hade lagt ner).

Utsikt efter långa uppförsbackar!
Utsikt efter långa uppförsbackar!

Men hur det än låter så gillar vi vårt Tobago. Vi tycker om det här sävliga inställningen till livet och försöker lära oss lite av det.

Besättningarna från tre svenska båtar, två norska, två österrikiska, en tysk och en amerikansk båt grillar på stranden
Besättningarna från tre svenska båtar, två norska, två österrikiska, en tysk och en amerikansk båt grillar på stranden

Vi har gått långa promenader och förundrats över regnskogens frodighet. Vi har badat och snorklat i 28-gradigt vatten (perfekt vattentemperatur), vi har umgåtts med andra seglare och strosat runt i lilla Charlotteville.

Lunch på "Suckhole", Charlottevilles bästa restaurang
Lunch på ”Suckhole”, Charlottevilles bästa restaurang
Gigantisk tallrik och ändå fick inte all mat plats på en tallrik
Gigantisk tallrik och ändå fick inte all mat plats på en tallrik

För några dagar sedan lämnade vi Charlotteville för att segla ner till Store Bay, vid södra ändan av Tobago. Vi seglade bara ett par timmar per dag och gjorde två stopp på vägen bl.a. i Englishman´s Bay, där vi ankrade alldeles ensamma i en underskön bukt.

Snorkling på ankaret innan det blir snorkling på revet
Snorkling på ankaret innan det blir snorkling på revet

I Store Bay finns det numera bojar att ligga vid (något har hänt på tio år). Här blir vi kvar sådär tre veckor. Till nyår får vi nämligen besök av sonen Mathias och hans familj. Det blir riktigt roligt, även om vi oroar oss lite för hur dessa varmblodiga svenskar ska klara av värmen ombord på Eos. Men vi har ju ett stort badkar utanför relingen som de kan svalka sig i…

Måste också hälsa välkommen till vårt senaste lilla barnbarn. Välkommen till världen lille Axel!

...och så lite julstämning...
…och så lite julstämning…

God Jul och Gott Nytt År!!!

Annonser

5 reaktioner på ”Store Bay, Tobago

 1. God jul och gott nytt år! Idag har vi kokat grönkål. I morgon ska vi till Lotta och göra julgodis .Mandelmusslorna som vi bakade igår blev riktigt goda. Vi insåg inte från början att receptet var för 45 stycken.Nu får vi dela med oss.
  Grattis till det senaste barnbarnet! Kramar från Eva och Ralf

  Gilla

 2. Jag är glad att ni kom över pölen utan skador på er o båten. Ser bra ut där ni är nu,bra badväder. Ha de bra o njut. God Jul o Gott Nytt År på er o barn o barnbarn.

  Gilla

 3. Det var bra ni kom över pölen välbehållna både ni o båten. Ser ut att ni valt en bra vik med sol o bad. Njut av livet. God Jul o Gott Nytt År från ett 7gr, varmt Häljarp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s