Mindelo, Kap Verde

Vi har nu varit på i Mindelo på Kap Verde i en vecka. Tyvärr en vecka som inte blivit så väl utnyttjad som vi tänkt oss. De första dagarna använde vi i vanlig ordning till att kolla runt i närområdet, alltså Mindelo stad, undersöka vad som gick att köpa i affärerna, vandra runt på de fina marknaderna och gå omkring och titta på folklivet. Sedan gällde det att fixa de där små sakerna som behövde göras efter senaste seglingen.

Underbar frukt och grönsaksmarknad
Underbar frukt och grönsaksmarknad

När vi så var redo att börja se oss om på hela Sao Vicente eller kanske ta en tur till grannön, då började det blåsa väldigt mycket. Nackdelen med att ligga ankrad är just detta dilemmat om det blåser mycket. Då känns det inte så tryggt att lämna sin farkost för någon längre tid.

Fiske med nät runt de ankrade båtarna
Fiske med nät runt de ankrade båtarna

När det väl blåst ordentligt ett dygn så släppte osäkerheten, men vad hände då? Jo, Micke gick och blev magsjuk! På min födelsedag till råga på allt! Så det blev inte något storslaget firande. Det blev visserligen middag i land på restaurang men när vi kom tillbaka till båten fick Micke offra allt till havet igen så det var ju lite bortkastade pengar. Micke som alltid verkat ha en mage av stål och aldrig varit orolig för att mat varit för gammal! Kanske borde han inte smakat på det kap verdianska kranvattnet som vi köpte i marinan?

IMG_1991

Vi hade första parkett på vår ankringsplats precis utanför Mindelo marina. När ARC-båtarna började anlända ett par dagar efter oss kunde vi ge fanfar för de svenska båtarna och när sedan alla gav sig iväg i onsdags var det en imponerade syn när nästan 60 segelbåtar samtidigt gav sig iväg mot Karibien.

På torsdagen lämnade vi ankringen för ett par dagar i marinan innan vi också seglar västerut. Vädret har stabiliserat sig och ser riktigt bra ut för den närmsta veckan.

Idag ska vi uppsöka myndigheterna och få klarerat ut, handla den sista maten och torka bort den värsta sanden som ligger precis överallt på båten. Här på Kap Verde råder ständigt dis på grund av att ökensand från Afrika blåser hit med den stadig nordostpassaden som råder.

Än har vi inte ordnat så att det går att se vår position ute på havet från hemsidan. Men det kommer så småningom. Är det någon som vill följa oss över Atlanten går det bra att hitta oss på nätet enligt följande: www.winlink.org tryck på positionsrapport och leta upp Mickes anropssignal SM7YNL

Karibien nästa!

Annonser

En reaktion på ”Mindelo, Kap Verde

  1. Hej på er Umgdomar!

    Startade för en timme sedan från La Gomera. Flrmodligen blir det raka spåret över. Blir vinlite trötta stannar vi till på akap Verde. Slumpade sig så att vi startar samma dag som ARC.

    Ha det så bra! Håkan och Viktoria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s