La Gomera, Kanarieöarna

Segling runt Kanarieöarna blir sällan som vi tänkt oss. Vi hade inte glömt hur vi för tio år sedan susande ner mellan Gran Canaria och Teneriffa med en accelerationsvind i ryggen av kulingstyrka. Vi var därför beredda på mycket vind när vi seglade iväg mot Teneriffa. Tanken var att ankra upp någonstans vid kusten och morgonen efter fortsätta till La Gomera. Men de svaga vindarna räckte definitivt inte till för att hinna till Teneriffa, så istället ställde vi in oss på en lugn och behaglig nattsegling, direkt till La Gomera. Det lugna och behagliga varade ungefär till mitt i natten då vinden tvärt vände till rakt i nosen och av… kulingstyrka. Märkligt fenomen när väderprognoserna pratat om svaga vindar. Men det var väl den där accelerationsvinden som la sig i, men denna gång blåste den mellan Teneriffa och La Gomera. Det var bara att reva och reva och försöka att inte segla för fort, för vi ville inte komma fram förrän det ljusnade.

San Sebatian
San Sebatian

Så är vi då på La Gomera i den lilla staden San Sebastian. Vi ligger i en liten mysig marina med en hel del långliggande segelbåtar. Ytterligare arbeten har utförts på båten mest handlar det om översyn så att allt är i bästa form inför Atlantseglingen.

Kap Verdes flagga nästan färdig!
Kap Verdes flagga nästan färdig!

Till La Gomera kommer många turister för att vandra i bergen. Innan fina vägar anlades mellan orterna på ön så fanns det bara ett sätt att ta sig från punkt A till punkt B, helt enkelt genom att vandra. Det finns många miltals vandringsleder precis överallt på ön. Kunde de gamla gomererna så kan väl vi tänkte Micke och jag och planerade för en fin vandring. Vi tog bussen upp till urskogen för att helt enkelt vandra ner till San Sebastian en sträcka på 15km och sisådär en 1200 meter rakt neråt.

Uppe i urskogen
Uppe i urskogen
Lite uppför och mycket nerför...
Lite uppför och mycket nerför…

Vi njöt fantastiskt av vandringen och utsikten ungefär två tredjedelar av sträckan. Sedan började jag få ont i knän och tår. Lite senare kände Micke av sina knän också. Vi tröstade oss med resten av färdkosten (mango) och varsin Ibumetin innan vi avverkade de sista kilometrarna hem till båten.

Steniga stigar och värkande ben
Steniga stigar och värkande ben

Det var ju lite försmädligt att lite vandring skulle ta så hårt på oss, dock kunde vi genast konstatera att det hela helt enkelt rörde sig om vanlig simpel träningsvärk. Måste också passa på att dementera cirkulerande rykten. Det är inte så att det är jag, Ann-Mari, som tvingar på Micke vandringsskorna. Ack nej, han är minst lika intresserad av att röra sig som jag.

Nå vi var inte avskräckta för vandring inte. När väl träningsvärken lagt sig så tog vi bussen över till andra sidan ön och tog en vandringsled där. Då gick vi nästan bara uppför. Svetten fullkomligt dröp av oss och vid en vilopaus sa jag till Micke: Vad är det för ett dunkande ljud som hörs så högt? Han hörde förstås inget, för det var mitt eget hjärta…

Vart tar stigen vägen?
Vart tar stigen vägen?
Ytterligare en backe har besegrats!
Ytterligare en backe har besegrats!

Nu sitter vi i sittbrunnen, under kapellet, för regnet öser ner. Lufttrycket är på väg ner och vi väntar in resterna av det tropiska ovädret Joaquin. Skönt att ligga i hamn!

I nästa vecka tar vi oss till Teneriffa för vi får besök! Det ska bli jättekul!

Om ni undrar, fick vi förresten ingen träningsvärk alls av senaste vandringen!

Annonser

En reaktion på ”La Gomera, Kanarieöarna

  1. Det både ser härligt ut o garanterat är det !!! Var på Tenneriffa 71 när mor o far firade silverbröllop ett oförglömligt minne !! Upp till toppen Teide ( eller vad den heter ) Spaniens högsta berg , fick vi erfara att springa ska man inte göra på den höjden utan syrgas , ska ni upp , ta det kool !! Ha de’ kram från Vallberga !! 😊😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s