Baiona, Spanien

Äntligen dags för besök! Vi höll tummarna för att det opålitliga galiciska vädret skulle visa sig från sin allra bästa sida så att vi kunde ha några riktigt fina dagar med sonen och hans flickvän. Lagom till vi skulle gå och möta dem vid busshållplatsen så började det dock ösregna… Men börjar det så illa så kan det ju bara bli bättre och det blev det. Inte så att Mårten och Emelie fick solsken alla dagarna men det blev nästa dött lopp mellan soltimmar och molntimmar och det fick vi vara nöjda med.

Vår kortvågsradio tyckte den hade gjort sitt precis fem dagar innan våra besökare anlände. Dessutom var detta en fredag eftermiddag och det var i sista minuten Micke fick tag på personal på Swedish radio supply innan de gick hem för helgen. Var det möjligt att få en ny kortvågsradio levererad till andra sidan Sverige på det snaraste? Den här gången kunde vi inte klaga på logistiken! Radion skickades med post från Karlstad på måndagen och Mårten hämtade ut den på tisdag eftermiddag i Karlskrona. Tack för hjälpen Wolfgang!

Från Vigos högsta punkt?
Från Vigos högsta punkt?

Det blev sightseeing i Vigo första dagen med våra besökare. Vi hade marinaplats bara några minuters gångväg från den gamla staden som är väl värd ett besök. Men med bara tre dagar till vårt förfogande ville vi ju ut och segla lite också. Med stor möda hade vi lyckats ordna navigationstillstånd och på det ankringstillstånd för att besöka nationalparken Islas Ciés, så det var målet för fredagens segling.

IMG_1712

Det visade sig vara totalt omöjligt att ligga någon längre stund på ankringen, det var alldeles för mycket sväll som gick in. Så vi stannade bara till och fick en gungig lunch, sedan seglade vi vidare till Baiona.

Marinan i Baiona med ankringen i bakgrunden
Marinan i Baiona med ankringen i bakgrunden

Dagen efter försökte vi skaffa ett nytt ankringstillstånd (man fick bara för en dag i taget). Det visade sig totalt omöjligt. Vi hade redan fått vår kvot av ankring för det perioden!!! Påstods det alltså helt felaktigt på hemsidan. Då gjorde vi, som säkert många andra gör, vi seglade ut och ankrade där ändå! Äntligen fick vi ankra i det allra klaraste och finaste vatten. En fantastiskt fin ö! Jag, Mårten och Emelie paddlade in och gick en lång runda medan Micke lekte med sin nya kortvågsradio och fick den att fungera! Underbart!

Islas Ciés
Islas Ciés

Den sista veckan har Micke och jag bekymrat oss en hel del för en omisskännlig lukt av gasol av och till. Inte inomhus utan mer runt akterdäck. Naturligtvis blev vi misstänksamma mot den nya, svenska gasolflaskan som vi förvarar där på däck. Kunde det vara möjligt att den läckte? Mårten och Emelie involverades i problematiken. Vi flyttade runt på gasolflaskan för att se om lukten försvann. Micke sprutade ”läcksökare” på flaskan för att se om det pyste någonstans. Vi grubblade och funderade… Plötsligt slog det oss en dag. Det var kanske inte gasol det luktade? Nej, det var lukt ifrån luftningsslangen till toalettanken som pyste ut lite då och då när båten rörde sig. Tänk att den lukten kan vara så otroligt lik gasollukt! Vi var ganska lättade om än inte belåtna. Vi får väl försöka rengöra tanken på något vis. För vem vill sitta i sittbrunnen med en stank av… skit omkring sig?

Kom inte hit här luktar...
Kom inte hit här luktar…

Nu har Mårten och Emilie åkt hem och vi ligger vi för ankar i Baiona. Det blir nog segling söderut längs kusten några dagar tills vädret stabiliserar sig. Då tar vi sikte på Madeira!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s