Brest, Frankrike

Efter några dagar i Brest känner vi oss väl beredda för att tampas med Biskaya, denna omtalade havsbukt som inte alltid är så rolig att ha att göra med. Vi har framförallt lusläst alla väderprognoser. I flera dagar har det verkat som om det vore perfekt att gå imorgon, söndag. Men igår kväll hade plötsligt alla prognoser förändrats och det skulle bli väl tuffa vindar som kom in och naturligtvis rakt i nosen för oss som vill segla till La Coruña. Så vi var lite molokna i gårkväll då vi beslöt att avvakta avfärd. I morse såg dock prognoserna åter bra ut så nu hoppas vi och tror att vi kommer iväg. Men vet gör vi inte förrän imorgon!

Micke får äntligen baguette
Micke får äntligen baguette

Raka vägen är det bara 345 nm till La Coruña men det blir nog en bra bit mer för oss då vinden de första dagarna är sydvästlig.

Dagarna här i Brest har vi ägnat åt lite översyn av Eos. Zigge, vindroder, har fått nya tampar, för nu är det meningen att han ska få jobba. Vi vill inte sitta vid rodret dygnet runt. Micke har varit uppe i masten och kolla den och vi har handlat en massa god mat om nu inte fiskelyckan står oss bi.

Minuterna innan kapten hamnar i vattnet... Så fick han sitt första dopp!
Minuterna innan kapten hamnar i vattnet… Så fick han sitt första dopp!

Vi ska försöka koppla upp oss via kortvågsradion och då skickar vi positionsrapporter via den. Om någon vill in och kolla hur det går för oss går det bra att söka på winlink, sedan gå in på positionsrapporter och leta upp Mickes callsign: SM7YNL. Men bli inte oroliga om ni inte hittar oss då är det bara för att vi inte lyckats koppla upp oss.

Den gamla spanska flaggan var totalt utsliten
Den gamla spanska flaggan var totalt utsliten

Spanien nästa!

Annonser

En reaktion på ”Brest, Frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s