150610 klockan 10.40

Då lämnade vi hemmahamnen i Limhamn. Vi hade redan sagt farväl till alla i förväg så ingen stod och vinkade av oss ifrån bryggan. Och tur var väl det, inte bara för att jag då säkert gråtit. Sortin var inte den snyggaste vi gjort… Pang, nej det var inte champagnekorken som flög ur flaskan, det var utombordaren som lyckades fastna på akterpållaren när vi skulle trassla med oss all akterförtöjningarna vid avgång. Men det fick ingen se och lika bra var väl det.

 

Inga tårar här inte
Inga tårar här inte

Vi seglade inte så långt denna första dag. Bara till Köpenhamn, där vi konstaterade att vi var totalt utslagna efter den senaste månadens stress. Jag kände av min magkatarr och Micke konstaterade att han kände av en begynnande halsinfektion. Kära barnbarn, vi tycker jättemycket om er men kunde ni inte behållit förkylningen för er själva?

Nåja detta hindrade oss inte från att nästa dag träffa sonen Markus och hans Maria på Sans Souci, där Markus är köksmästare.

Tack för en helt fantastisk middag!
Tack för en helt fantastisk middag!

Stress och stress… Kanske har vi inte stressat så mycket men dagarna den senaste tiden har varit fyllda med aktiviteter från morgon till kväll. Vi har travat ut och in på Hjertmans, där vi de senaste åren gjort av med en stor del av vår lön. Men vi klagar inte. Vi har fått en fantastiskt fin service inte minst när Watski missade att registrera vår EPIRB i Sverige.

Och trevliga är ni också - även när Micke blir arg!
Och trevliga är ni också – även när Micke blir arg!

Ett speciellt tack vill vi också rikta till Gunnar Bulukin på JRSK som satt i flera timmar i telefon med oss och guidade oss vid installeringen av ett program till kortvågsradion.

Nu kan vi maila och ta hem väderprognoser utan internet igen
Nu kan vi maila och ta hem väderprognoser utan internet igen

Vi har naturligtvis träffat barn och barnbarn så mycket vi har hunnit och även syskon, mödrar och vänner. Vi har försökt hinna med lite av det där vi inte hann med när vi jobbade.

Vi har blivit sponsrade med en Tracker! För första gången i vårt liv har vi blivit sponsrade. Då räknar jag inte när Micke lyckades få en förpackning tandstickor av sin tandläkare i Höganäs förra gången vi avseglade.

Sponsern Björn demonstrerar hur den fungerar
Sponsern Björn demonstrerar hur den fungerar

Nu ligger vi i Gedser efter att under ett par dagar seglat söderut i svaga vindar. Snart ska danska gästflaggan bytas ut mot en tysk!

Annonser

2 reaktioner på ”150610 klockan 10.40

  1. Härligt att ni kommit iväg. Vi önskar er en trevlig midsommar, var ni än hamnar. Kanske något kylslagen, men värmen kan ju komma inifrån. Hälsningar från ett
    hett Hong Kong
    S/y LIV

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s